“Lewis Hamilton profiteert van de druk van Max Verstappen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens viervoudig wereldkampioen Alain Prost is het voor Lewis Hamilton een goede zaak dat hij momenteel serieuze tegenstand krijgt van Max Verstappen. Verstappen vormt volgens Prost een enorme motivator voor de zevenvoudig wereldkampioen die daardoor ‘eindelijk’ een nieuwe uitdaging heeft gevonden.

“We kennen een ongelooflijk geluk dat we dit jaar deze titelstrijd met twee geweldige rijders mogen aanschouwen,” aldus Prost.

“Wie het ook zal worden, Max of Lewis, we zullen dit jaar een geweldige kampioen hebben en dat is het belangrijkste.”

Lewis Hamilton leek de voorbije seizoenen met de vingers in de neus de ene na de andere wereldtitel te behalen. Maar als het te makkelijk wordt dan verlies je als rijders je motivatie en daarom komt Max Verstappen volgens Prost net op tijd als nieuwe uitdager voor Hamilton.

“Lewis heeft het geluk dat Max hem momenteel enorm pusht,” vertelt Prost. “Wanneer je zeven keer wereldkampioen bent geworden en meer dan 100 races hebt gewonnen, wat valt er dan nog te verwezenlijken?”

“Je hebt die extra motivatie nodig. Wat ik in het verleden geleerd heb is dat wanneer je zo twee rijders enorm hard weet vechten, dat ze dan het beste uit zichzelf en het team weten te halen en dat is fantastisch.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022