Toto Wolff: “Lewis Hamilton gaat ons verlaten maar er wacht Mercedes een boeiende toekomst”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Ook Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff moet toegeven dat hij verrast werd door de mededeling van Lewis Hamilton dat hij eind dit seizoen Mercedes zal verlaten. Tegelijkertijd laat hij verstaan dat er “niets veranderd is”, dat dit seizoen erg boeiend wordt en dat Mercedes een kans krijgt om haar toekomst opnieuw uit te stippelen.

“Er is niets veranderd voor ons voor dit jaar, onze focus blijft dezelfde. We hebben twee uitstekende rijders. Met George beschikken we over een snelle, getalenteerde en intelligente rijder achter het stuur. Hij is een sterke basis voor de toekomst,” aldus Wolff.

“Met Lewis hebben we een gemotiveerde meervoudige wereldkampioen die zijn laatste jaar met ons zo succesvol mogelijk wil maken. Beide rijders hebben dezelfde lessen geleerd, belangrijke lessen de voorbije jaren met het team. Ze weten allebei wat ze nodig hebben om te presteren en dat is zeer positief voor ons.”

Voor Mercedes breekt er echter ook een boeiende periode aan waarin het zal moeten beslissen over haar toekomstig rijdersduo. Wie zal er niet alleen volgend jaar maar ook vanaf 2026, wanneer een nieuw tijdperk met nieuwe reglementering voor de Formule 1 begint, voor Mercedes rijden?

“Het is ook een opportuniteit voor de jaren die voor ons liggen. We hebben de kans om de toekomstige richting en stabiliteit van ons rijdersduo te bepalen terwijl we een nieuw F1-tijdperk ingaan,” blikt Toto Wolff vooruit over het begin van de periode zonder Lewis Hamilton. “Dit zal cruciaal worden in onze weg naar de top, we zullen onze tijd nemen om de juiste beslissing te kunnen nemen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print