Toto Wolff: “Lewis Hamilton is boos, hij wil op Max Verstappen jagen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-teambaas Toto Wolff is er van overtuigd dat de nederlaag tijdens de kwalificatie Lewis Hamilton zal motiveren om tijdens de race te jagen op zijn rivaal Max Verstappen.

Lewis Hamilton moest zaterdag bijna vier tienden van een seconde toegeven op Max Verstappen, die deze week een foutloos rondje afwerkte en wat hulp kreeg van zijn teamgenoot Sergio Perez.

“Ze kregen de banden in de laatste run in het perfecte window en de tow functioneerde feilloos, dat is waarom ze op pole staan,” aldus Wolff bij ‘Sky’ na de kwalificatie.

Maar dat betekent volgens Wolff niet dat Lewis Hamilton straks een extra dosis peptalk zal nodig hebben. 

“Ik denk dat er niets is wat je hoeft te zeggen. Ik denk dat hij boos zal zijn en gemotiveerd voor morgen om hem gewoon op te jagen.”

“We staan op achterstand en soms moet je het positieve zien. Soms is dat niet slecht als uitgangspunt.”

Wat het tijdens de race extra spannend zal maken is het feit dat de beide teams hebben gekozen voor een andere strategie. Verstappen en Perez zullen de race beginnen op de zachte bandencompound terwijl ze bij Mercedes hebben gekozen voor het medium rubber. 

Toto Wolff denkt alvast dat Mercedes op papier de beste keuze gemaakt heeft.

“Ik zou veel liever op de medium starten. We zullen een klein nadeel hebben bij de start, denk ik, en de eerste zes of zeven ronden, als Verstappen snel rijdt.”

“We kunnen langer doorgaan, we kunnen ook voor een agressieve undercut gaan en proberen om de baanpositie te controleren. In de loop van de nacht zullen we veel programma’s en algoritmes draaien.”

De Oostenrijker houdt ook nog in het achterhoofd dat Red Bull op vrijdag tijdens de oefensessies een mooi tempo liet zien tijdens hun simulaties van de race pace.

“Wie op zondag sneller is, wint de race, ongeacht wie op welke band start,” aldus Wolff.

“We moeten daar gewoon op voortbouwen en compenseren, en dan hopelijk morgen als winnaar uit de bus komen.”

Denk jij dat Max Verstappen wint? – Neem deel aan het GP van Abu Dhabi Spel: Meer dan 500 Euro aan prijzen!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022