Toto Wolff: “Lewis Hamilton is de meest belangrijke persoonlijkheid in de F1, nieuw contract is bijna rond”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zal het niet lang meer duren tot Lewis Hamilton en Mercedes een akkoord bereiken en er een nieuwe overeenkomst aangekondigd zal worden.

Lange tijd was het stil rond de onderhandelingen over een mogelijke contractverlenging van Lewis Hamilton bij Mercedes. De voorbije weken kwam alles echter in een stroomversnelling en doken er ook steeds meer geruchten op over een mogelijke nieuw Mercedes-contract voor Lewis Hamilton.

Naast de geruchten over een nieuw contract bij Mercedes doken er ook geruchten op over Ferrari dat Lewis Hamilton een miljoenencontract zou willen geven (“Ferrari wil Lewis Hamilton een contract van 50 miljoen dollar geven”). Naast die geruchten doken er oo geruchten op dat Lewis Hamilton en Shakira een koppel zouden vormen (Vormen zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton en Shakira een koppel?). Maar ondertussen verschuift de focus terug naar de contractbesprekingen tussen Mercedes en Hamilton.

Die contractbesprekingen bevinden zich volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff in een afrondende fase. Volges Wolff is de kans groot dat in de loop van de komende dagen een nieuw contract officieel wordt bevestigd.

“Vanuit een teamperspectief werken Lewis en Mercedes al zeer lang samen,” aldus Wolff. “Hij heeft nooit voor een ander merk gereden.”

Hamilton reed in de Formule 1 voor Mercedes en McLaren, waarbij die laatste eveneens met Mercedes-motoren reed.

“We hebben allebei het Mercedes-team vervoegd in 2013 en wat onze professionele relatie betreft zijn we uitgegroeid tot een vriendschap. Het is tot nu toe een geweldige tijd geweest.”

Mercedes mag momenteel dan wel niet langer de sport domineren, toch vormen Mercedes en Hamilton volgens Toto Wolff een geweldige combinatie. Hamilton zijn laatste overwinning dateert ondertussen van eind 2021.

“Hij focust zich op verschillende zaken, niet alleen op het racen maar ook op heel wat zaken naast het circuit, we moeten hem dan ook zo lang mogelijk in de sport proberen houden,” aldus Wolff. “Hij is de meest belangrijke persoonlijkheid in de sport.”