Toto Wolff: “Mattia Binotto heeft het onder enorme druk veel langer volgehouden dan ik had verwacht”

Ferrari
Ferrari

Mattia Binotto was sinds januari 2019 teambaas bij Ferrari maar eind dit jaar trekt Binotto de deur niet alleen bij het F1-team maar ook bij Ferrari achter zich dicht. Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft Binotto het ondanks de immense druk bijzonder lang volgehouden.

Toto Wolff en Mattia Binotto kwamen in het verleden meermaals in aanvaring met elkaar maar volgens Wolff verbeterde de voorbije periode hun onderlinge verstandhouding.

“Ik denk dat Mattia en ik tijdens de voorbije jaren onze momenten hebben gehad, dat is geen geheim,” aldus Wolff tegenover de officiële F1-website. “Op een bepaalde manier hebben we dat geconsolideerd. We bevonden ons in een veel betere situatie.”

“Maar het was altijd duidelijk dat hij onder enorme druk stond. Wanneer je de teambaas bij Ferrari bent kan je maar beter een goed contract hebben dat je vertrek regelt. Nu is het onvermijdbare gebeurd, maar hij heeft het langer volgehouden dan ik had verwacht.”

“Je vertegenwoordig Ferrari, je vertegenwoordigt een volledig land. De media schrijven je de hemel in of de afgrond in en dat op een erg meedogenloze manier. Het is dan ook zeker moeilijker om de teambaas van Ferrari te zijn, zeker wanneer je een Italiaan bent. Als buitenlander lees je het nieuws daar minder maar als Italiaan bevind je je helemaal in de vuurlinie.”