Toto Wolff: “Mercedes hanteerde in 2022 een ‘beschermende’ aanpak op het vlak van F1-politiek”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het seizoen 2021 zullen we ook altijd onthouden door de strijd naast de baan tussen Red Bull en Mercedes maar afgelopen jaar bleef het vrij stil vanuit het kamp van Mercedes, Toto Wolff legt uit waarom.

Afgelopen seizoen was er ook nog voer voor discussie naast de baan zoals bijvoorbeeld het overschrijden van het budgetplafond door Red Bull in 2021 en hoewel Mercedes daar ook in mindere mate een rol in speelde bleef het vrij stil vanuit Brackley. 

“Het gaat erover om je eigen structuur te beschermen,” aldus Wolff. “Proberen voorop te blijven, of in zekere zin proberen te begrijpen waar de politiek heen gaat, en ik vind dat heel normaal.”

“Ik denk niet dat er in 2022 meer of minder spelletjes waren. Iedereen leeft een beetje volgens zijn eigen normen, in die zin denk ik dat het de normale gang van zaken was.”

Mercedes sloot het seizoen af met een derde plaats in het kampioenschap voor constructeurs met George Russell op een vierde plaats en Lewis Hamilto op een zesde plaats in het kampioenschap voor de rijders.