Toto Wolff: “Mercedes heeft tien maanden ontwikkelingstijd verloren”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft zijn team een grote achterstand in ‘ontwikkelingstijd’ opgelopen doordat ze lange tijd niet wisten wat er mis was met de Mercedes W13. Het is nu een kwestie van zo snel mogelijk zoveel mogelijk achterstand goed te maken.

De voorbije races slaagde Mercedes erin om betere resultaten te behalen en bevond het zich ook veel dichter bij een mogelijke overwinning. Desondanks is Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff er nog steeds van overtuigd dat zijn team een grote achterstand heeft op Red Bull. Het is volgens hem niet vanzelfsprekend dat Mercedes begin volgend seizoen vooraan mee zal doen.

“Ik heb nooit vertrouwen, ik zie het glas altijd halfleeg. Er is dan ook weinig positief te zien. Red Bull heeft net een negende overwinning op rij behaald dus er is geen enkele reden om dolblij te zijn met een tweede en vierde plaats,” vertelde Toto Wolff na de GP van Mexico.

“We hebben nog een lange weg te gaan om hen bij te halen. Er is de winter, ik denk dat we bezig zijn met goede ontwikkelingen voor de wagen. Sommige dingen die we vinden zijn grotere stappen vooruit dan gewoon wat extra downforce genereren. We gaan voluit om ervoor te zorgen dat we opnieuw in de positie komen waarin we voor kampioenschappen kunnen strijden.”

Volgens Toto Wolff betekent de grote voorsprong die Red Bull met haar RB18 had dat ze ook volgend jaar met een voordeel het nieuwe seizoen ingaan, dit ondanks het feit dat er enkele technische wijzigingen aan het reglement zijn.

“Ze zullen zeker met een voordeel 2023 ingaan,” aldus Wolff. “Maar we geloven dat we weten waar die voorsprong vandaan komt.”

“Enkele mooie aspecten van de wagen zullen ze kunnen meenemen. Wij hebben misschien acht tot tien maanden aan ontwikkelingstijd met de wagen verloren omdat we niet konden vinden wat er mis was. Dat wordt dus zeker en vast een uitdaging om op te halen.”

“Maar we denken aan de lange termijn, wij allemaal. Zowel de rijders als het team. En ik wil het team niet beoordelen op basis van een racewekeend maar op basis van het feit of we al dan niet op de langere termijn wereldtitels kunnen winnen.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023