Toto Wolff: “Mercedes-motor zal blijven afnemen in vermogen” 

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft laten weten dat de Mercedes-motoren hun vermogen verliezen en hij voorspelt dat die trend zich ook zal verderzetten tijdens de rest van het seizoen.

Motorisch is het seizoen 2021 voor Mercedes niet van een leien dakje gelopen, Lewis Hamilton en Valtteri Bottas hebben door die reden al meer dan eens een gridstraf geïncasseerd. Dit weekend is het de beurt aan Lewis Hamilton die een gridstraf van vijf plaatsen krijgt in Brazilië omdat hij aan zijn vijfde verbrandingsmotor van het seizoen toe is.  

De Duits-Britse formatie heeft de problemen al deels kunnen aanpakken maar het heeft wel een invloed gehad op het vermogen en de betrouwbaarheid van de power units. Toto Wolff maakt zich dan ook zorgen over de resterende races van het seizoen, zeker met in het achterhoofd het relatief gemak waarmee Red Bull in Mexico zijn team over de knie legde.

“We hebben degradatie op de motor,” vertelde Wolff aan Sky F1 na de eerste training in Sao Paulo. “En dat gaat door tot het einde van het seizoen. Het vermogen zal blijven afnemen en we hebben nog niet door waarom dat is, maar we zien dat de cijfers gewoon dalen.”

Op de vraag hoeveel werkende motoren Lewis Hamilton nu ter beschikking heeft antwoordde Wolff als volgt: “Dat zijn er twee, de nieuwe en de huidige.”

“We hopen dat het nemen van de gridstraf hier een goede gelegenheid is met de sprintrace en de race in Saoedi-Arabië, omdat we denken dat tegen die tijd de motor meer vermogen gaat verliezen. Dus in termen van onze simulaties is dit de juiste plaats om het te doen.

“Ik denk dat we deze laatste nieuwe verbrandingsmotor zullen moeten nemen voor de auto van Lewis.” 

Martin Brundle deed daarna nog heel hard zijn best om Wolff te laten vertellen wat precies de problemen zijn met de Mercedes-motoren maar daar liet de Oostenrijker zich niet aan vangen.

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022