Toto Wolff: “Mercedes zal een moeilijke keuze moeten maken”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zal Mercedes de moeilijke keuze moeten maken tussen doorgaan met het huidige concept van de wagen of een nieuw concept hanteren en die keuze moet ook nog eens zo snel mogelijk gemaakt worden.

“Het is extreem moeilijk om zo’n achterstand in te halen, maar het is wat we zullen moeten doen, we hebben geen keuze,” aldus Toto Wolff. “Ik ben niet zeker of het budgetplafond je in de positie waarin we ons bevinden beperkingen oplegt maar we zullen moeten beslissen welke richting we uitgaan en al onze middelen daarop inzetten.”

“We zijn nog steeds een wagen aan het ontwikkelen. De vraag is welke wagen.”

Toto Wolff erkent dus dat er gezien het budgetplafond keuzes gemaakt moeten worden. Vasthouden aan het oude concept of toch overschakelen naar een ander concept. De knoop zal doorgehakt moeten worden over wat ze gaan doen.

“We zullen het meteen vastnemen. Als je kijkt waar we ons eind vorig seizoen bevinden, het leek alsof we veel van de achterstand goed hadden gemaakt en het was gewoon een kwestie van op welk circuit er gereden werd en of dat bij onze wagen paste of niet. Nu lijkt het alsof de kloof met Red Bull twee of drie keer zo groot is geworden. Dat moeten we echt bekijken. Alles tussen Red Bull en ons, Ferrari en Aston Martin, daar moeten we ons niet op focussen.”

Lewis Hamilton uitte de voorbije dagen openlijk kritiek op de beslissing van Mercedes om de huidige F1-bolide te ontwikkelen: Gefrustreerde Lewis Hamilton: “Mercedes moet toegeven dat het niet naar mij geluisterd heeft bij het ontwerpen van de wagen”.