Kimi raikkonen maakt comeback in de NASCAR: “Ik wil plezier beleven”

Trackhouse Racing
Trackhouse Racing

Voormalig F1-piloot Kimi Raikkonen kan het racen niet missen en keert terug naar de NASCAR. De 43-jarige Raikkonen raakte eerder al gepassioneerd door de Amerikaanse raceklasse.

Eind maart zal Raikkonen in actie komen op het Cirucit of The Americas, een circuit dat Raikkonen uiteraard ook vanuit de Formule 1 kent. De F1-kampioen van 2007 zal voor PROJECT91 van Trackhouse Racing in actie komen.

In 2022 nam Raikkonen al eens deel aan de NASCAR-race op Watkins Glen. Die race kwam echter vroegtijdig tot een einde door een crash. Raikkonen kijkt er nu enorm naar ui om op zondag 26 maart opnieuw in een NASCAR-bolide te racen.

“Ik heb een fantastische tijd gehad in de NASCAR,” vertelt Raikkonen op de website van Trackhouse Racing. “Ik heb in een korte tijd veel moeten leren maar iedereen was erg behulpzaam. De concurrentie was een erg grote uitdaging.”

“Deze keer race ik op een circuit waarmee ik vertrouwd ben, de leercurve zal dan ook niet zo steil zijn. Ik wil plezier beleven maar het uiteraard ook zo goed mogelijk doen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print