Toto Wolff onthult het zwakke punt dat Bottas moet verbeteren

Valtteri Bottas greep tijdens de GP van Italië naast de overwinning en dat komt volgens Toto Wolff omdat de Fin één specifiek aspect van het racen beter onder de knie moet zien te krijgen.


Bottas moet volgens Toto Wolff beter worden in het volgen en racen achter een andere wagen. Dat zwakke punt werd op het circuit van Monza duidelijk.

Nadat Leclerc ronden lang onder druk was gezet door Lewis Hamilton kreeg Bottas de vrijgeleide om Leclerc op te jagen omdat Hamilton in de fout was gegaan.

Bottas dichtte de kloof maar ging met nog drie ronden te gaan zelf in de fout. Leclerc kon vervolgens probleemloos richting de finish en de overwinning rijden.

“Het ziet er naar uit dat Valtteri wat problemen ondervind wanneer hij achter een andere wagen rijdt, problemen om het maximale uit de wagen te halen.” legt Toto Wolff de vinger op de wonde.

“Lewis kan in die positie dichterbij komen en zichzelf in een positie brengen om een aanval te doen.”

“Het is iets waaraan hij moet werken. Positief is echter dat zijn racen geweldig was. Hij was echt enorm snel. Wat puur racen betreft was hij waarschijnlijk de snelste,” besloot de Mercedes-motorsportbaas.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022