Toto Wolff: “Red Bull kreeg een boemerang in het gezicht, ze rekenden op het behalen van de pole”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lachende gezichten bij Mercedes en Toto Wolff na afloop van de kwalificatie. Niet Red Bull en Max Verstappen op pole maar wel een eerste startrij voor Mercedes. Volgens Toto Wolff focuste Red Bull zich volledig op het behalen van de pole en is dat een boemerang die in hun gezicht is teruggekeerd.

Mercedes leek voor aanvang van het raceweekend de grote favoriet voor het behalen van de pole en de overwinning. Tijdens de eerste twee oefensessies op vrijdag bevestigde het haar favorietenrol maar op zaterdag leek het tijdens de laatste oefensessie en kwalificatie minder vooruitgang te hebben geboekt dan Red Bull.

Plots leken Max Verstappen en Red Bull dus met de polepositie aan de haal te gaan maar in de laatste bocht liep het dus alsnog mis voor de Nederlander.

“Wat een gekke sessie!” vertelde Wolff na afloop. “We hadden verwacht om vandaag sterker te zijn, we hebben een snelle wagen en het zag er naar uit dat de snelle bochten bij onze wagen zouden passen. Maar zoals zo vaak dit seizoen wordt je constant verrast.”

“Het was belangrijk om te blijven aanvallen en we slaagden er uiteindelijk in om beide wagens op de eerste startrij te kwalificeren, wat een belangrijk voordeel is voor de race.”

Bij Red Bull lag de focus volgens Toto Wolff volledig op het veroveren van de pole om zo een voordeel te hebben tijdens de race, het zal naar verwachting immers moeilijk inhalen worden op het Jeddah Corniche Circuit.

“We denken dat ze zich concentreerden op de snelheid over één snelle ronde, dat is waarom ze hun banden zo snel in het juist venster brachten waarin ze functioneren. Als wij dan een beetje een voordeel hebben tijdens de race, wie weet wat er dan gebeurt?”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022