Toto Wolff: “Red Bull ziet spoken”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-teambaas Toto Wolff omschrijft de merktekens die Red Bull ziet op de achtervleugel van de Mercedes-bolides als spoken.

Red Bull zet nog altijd vraagtekens bij de legaliteit van de achtervleugel van Mercedes. Volgens Christian Horner zijn er aan de uiteinden van de main plate, het hoofdvlak van de achtervleugel, duidelijk merktekens te zien tot waar het buigt. Er zijn ook beelden waarop te zien is dat er op de endplates van de achtervleugel een doffe plek te zien is.

Zaterdag vroeg ‘Motorsport’ aan Toto Wolff een reactie over de bewuste beelden waarvan Red Bull beweert dat er merktekens op te zien zijn maar die wimpelde de vraag af door te stellen dat ze spoken zien.

“Ik weet niet waar ze die foto vandaan hebben en wat hij eigenlijk laat zien,” aldus Wolff. “Het is een spook.”

De FIA liet weten dat ze na de kwalificaties extra testen met belasting had uitgevoerd om zich ervan te vergewissen dat er niets illegaal aan de hand is. Christian Horner was blij met de bijkomende controles en merkte ook nog op dat de topsnelheid van Mercedes nu meer in lijn ligt met die van Red Bull.

“Op dit circuit hier is is het vermogen minder belangrijk en ik denk dat ze gewoon goed werk hebben geleverd”, zei Wolff. “Hun topsnelheid in rechte lijn met de grote vleugel is identiek aan die van ons. Dus ja, ik ben blij dat zij tevreden zijn.”

“Als we naar Saudi-Arabië gaan horen we misschien weer wat commentaar. De debatten die worden gevoerd of begonnen zijn kan ik niet meer volgen.”

“We hebben moeite om bij te blijven met commentaar te geven op de geruchten die van die kant worden gemaakt.”

Op de vraag of hij denkt dat een protest nu afgewend is durft Wolff niet met honderd procent zekerheid te antwoorden.

“Het zou kunnen, ik weet niet wat ze van plan zijn. Zoals ik al eerder zei, ik kan het niet volgen, ik kan in zekere zin de gedachtegang niet volgen. Het lijkt onvoorspelbaar.”

“Maar dat is oké. Ik wil niet nog meer olie op het vuur gooien. We proberen naar onszelf te kijken, proberen het zo goed mogelijk te doen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022