Pierre Gasly glijdt vanaf P2 weg in de race: “Het was een frustrerende dag”

AlphaTauri F1 team
AlphaTauri F1 team

Door de gridstraffen van Verstappen en Bottas mocht Pierre Gasly van op de tweede plek op de grid starten maar dat wist hij niet om te zetten in een goed resultaat. 

Tot op zondag verliep het raceweekend van AlphaTauri voorspoedig. Het Italiaanse team wist zich tijdens de kwalificaties met twee auto’s in de top tien te nestelen maar na de race bleven ze met lege handen achter. 

Zowel Gasly als Tsunoda slaagden er niet in om te scoren en daarmee doet het team een slechte zaak in het kampioenschap voor constructeurs want bij directe concurrent Alpine hadden ze met Alonso een derde plaats en met Ocon een vijfde plaats gescoord.

Pierre Gasly was dan ook teleurgesteld na de race en hij kan het gebrek aan tempo ook niet meteen verklaren.

“Het is echt een frustrerende dag. Zowel Yuki als ikzelf startten in de top tien maar gingen tijdens de race enorm achteruit,” aldus Gasly. “Ik gaf vandaag alles wat ik had in de wagen, maar we waren gewoon te traag. Zelfs bij de start kon ik Alonso niet bijhouden, dus probeerden we voor een agressieve strategie met twee pitstops te gaan, maar het tempo zat er gewoon niet in.” 

“Het werkte niet vandaag, en dat is echt teleurstellend. Na het incident van gisteren hebben we wat onderdelen aan de auto veranderd, ik weet niet of die van invloed kunnen zijn geweest op ons racetempo van vandaag, maar we zullen alles nog eens moeten bekijken, want ik kan het nu gewoon niet uitleggen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022