Lewis Hamilton na vlotte overwinning in Qatar: “Het was eenzaam vooraan”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de GP van Qatar behaalde Lewis Hamilton een erg vlotte en volgens hem ook ‘eenzame’ overwinning. Door die overwinning nadert hij ook in de strijd om de wereldtitel.

Hamilton kwam bij de start goed weg en kwam vervolgens tijdens de race nooit in de problemen. Hamilton kreeg wel te horen dat er verschillende rijders een probleem met de banden kregen maar verder was het redelijk eenzaam vooraan.

“Ik kan niet wachten om de replay van de race te bekijken en te zien wat er achter mij is gebeurd,” vertelde Hamilton na afloop in het parc fermé.

“Ik heb geen idee wat er met de banden van sommige rijders is gebeurd, maar ik denk dat het de kerbstones waren.”

Mercedes besloot Hamilton op een tweestopper te zetten en hij was dan ook dankbaar dat hij daardoor van problemen gespaard bleef.

“Het team heeft goed werk verricht met de pitstops en de wagen,” aldus Hamilton. “He was redelijk eenvoudig, het was eenzaam vooraan. Uiteraad geniet ik van races waarin je serieus moet strijden maar we hadden vandaag simpelweg de punten nodig.”

“Ik ben erg dankbaar voor de punten. Het is een ongelooflijk jaar. Maar om dan in deze fase van het seizoen twee races op rij te winnen is geweldig. Het geeft een geweldig gevoel en plaatst ons in een goede situatie voor de laatste twee races van het seizoen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022