Na 7 jaar staat Fernando Alonso eindelijk terug op het F1-podium: “Ik heb hier zo lang op gewacht!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Fernando Alonso reed tijdens de GP van Qatar een ijzersterke race en de tweevoudig wereldkampioen zag dat ook beloond met de derde plaats op het podium, zijn eerste podiumplaats in zeven jaar tijd.

Uiteraard had Alonso na afloop van de race een brede glimlach op zijn gezicht. Met een eenstopper slaagde Alonso er van op de derde plaats op de startgrid in om ook aan de finish de derde plaats in handen te hebben en een podiumplaats te scoren.

Die podiumplaats kwam er na een verbeten strijd waarbij ook teamgenoot Esteban Ocon ook even meehielp om de aanstormende Sergio Perez wat tijd te doen verliezen in zijn Red Bull. Alonso zag zijn ijzersterke race beloond met zijn eerste F1-podium in zeven jaar en ondanks al zijn overwinningen in andere raceklassen de voorbije jaren doet zoiets wat met de Spanjaard.

“Ongelooflijk, ” vertelt Alonso na het behalen van zijn podiumplaats in Qatar. “Zeven jaar, maar eindelijk hebben we ze. We waren er enkele races dicht bij maar net niet. Sochi was de laatste kans waarbij we niet op het podium geraakten.”

Alonso droomde tijdens de start zelfs stiekem van het inpikken van de leidersplaats van Lewis Hamilton, maar op zijn zachte banden slaagde hij daar niet in.

“Ik dacht dat ik met de rode (zachte) banden Lewis zou kunnen aanvallen maar dat lukte niet,” gaf Alonso toe.

“Aan het einde van de race was het close met Checo. Maar ik ben erg blij voor het team en ook voor Esteban die vijfde wordt, het is een goede zondag voor het team.”

“Ik geniet ervan. Ik heb hier zo lang op gewacht, ik ben zeer blij!”

Het Alpine F1 team doet door de podiumplaats van Alonso en de vijfde plaats van Ocon ook een uitstekende zaak in de strijd met AlphaTauri voor de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap. AlphaTauri finishte immers met beide wagens uit de punten en Alpine heeft met twee races te gaan maar liefst 25 punten voorsprong op AlphaTauri.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023