Max Verstappen na tweede plaats in Qatar: “Ik geef nooit op!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Door zijn gridpenalty moest Max Verstappen als zevende aan de race beginnen maar door een sterke start en solide race slaagde Verstappen erin om de race als tweede te finishen. Door zijn snelste ronde beperkte Verstappen ook nog eens maximaal de schade in de titelstrijd.

“Onze startpositie was een beetje gecompromitteerd. Door de straf was ik natuurlijk gemotiveerd, maar mij krijgen ze sowieso nooit klein,” aldus Verstappen na afloop en zo valt te lezen op zijn officiële website.

“De eerste ronde was heel belangrijk en gelukkig had ik een goede start. Daarna lag ik ook heel snel weer tweede, maar toen zag je ook dat we wat snelheid tekort kwamen. Ik probeerde het gat met Hamilton klein te houden zodat ze niet een extra stop konden maken. Dat pakte goed uit en ik ben blij om uiteindelijk nog de snelste rondetijd te pakken.”

Max Verstappen was erg blij dat hij daarmee de schade in de titelstrijd inderdaad kon beperken. Daarnaast was het volgens hem ook best leuk om op het Losail International Circuit te rijden.

Verstappen beseft echter ook dat het tijdens de resterende twee races in Saudi-Arabië en Abu Dhabi beter moet indien hij aan het einde van het seizoen kampioen wil worden.

“Over de hele race waren we nog steeds te langzaam,” blikt Verstappen verder terug op de race.

“Maar, ik geef nooit op en dat gaan we ook niet doen tot het einde van het seizoen en dan zien we wel waar we eindigen. Tot nu toe staan we nog altijd op kop en hopelijk kunnen we dat vasthouden. Het zal een spannend gevecht worden tot het einde en we gaan alles geven.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022