Christian Horner excuseert zich voor uitspraken over baanmarshall en krijgt ‘waarschuwing’ van de stewards

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Horner moest na afloop van de GP van Qatar bij de stewards uitleg komen geven over uitspraken die hij had gedaan die een inbreuk zouden geweest zijn op het sportief reglement. De Red Bull-teambaas kwam er na excuses uiteindelijk vanaf met een waarschuwing.

Christian Horner deed enkele uitspraken over de steward die tijdens de kwalificatie een gele vlag zou getoond hebben waar dat volgens hem niet nodig was. Horner insinueerde daarmee ook dat de wedstrijdleiding en dus de FIA haar stewards niet in de hand had.

Daarmee pleegde Horner volgens de stewards ook een inbreuk op het sportief reglement dat stelt dat de FIA niet in een negatief daglicht mag geplaatst worden door uitspraken te doen. Horner liet verstaan dat de uitspraken gedaan werden op een moment dat de bekendmaking van de gridpenalty voor Max Verstappen net gebeurd was en dit ook te midden van de intense titelstrijd die er heerst.

De stewards aanvaarden het aanbod van Horner om in februari volgend jaar deel te nemen aan het ‘FIA International Stewards Programma’ alsook de excuses tegenover de stewards. Daarnaast volgde er ook een verduidelijking van de uitspraken tegenover de pers.

Enkel een waarschuwing dus voor Horner, die ongetwijfeld al met zijn gedachten bij het volgende raceweekend in Saudi-Arabië zit.