Christian Horner moet zich bij de stewards melden in Qatar

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het lijkt maar niet op te houden in Qatar, want deze keer moet Red Bull-teambaas Christian Horner zich na afloop van de race bij de stewards melden.

Christian Horner zou een inbreuk op het sportief reglement gepleegd hebben, waarvoor de Red Bull-teambaas zich nu dus moet verantwoorden bij de stewards. Daarmee is Horner dit weekend de zoveelste in de rij die uitleg mag gaan geven bij de stewards.

Horner moet zich verantwoorden voor uitspraken die hij zou gedaan hebben waarmee hij de FIA in diskrediet zou gebracht hebben. Het zou gaan over uitspraken die Horner deed over de steward die tijdens de kwalificatie met de gele vlag gezwaaid heeft, wat uiteindelijk leidde tot een gridstraf voor Max Verstappen.

Door zijn uitspraken zou Christian Horner gesuggereerd hebben dat de FIA haar baanmarshalls niet in de hand heeft, ondermeer door geel te zwaaien waar dat volgens Horner niet hoefde.

De uitspraken van Horner hebben een negatieve uitstraling op de FIA en de Formule 1 als sport en daarmee zou de Red Bull-teambaas een inbreuk gepleegd hebben op het sportief reglement. Opvallend is dat ook Dr. Helmut Marko zich dit weekend erg kritisch uitliet dus het zou ook kunnen dat Marko Christian Horner mag vervoegen.

Of hoe de focus opnieuw verschuift van de schitterende titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton naar de gebeurtenissen en uitspraken naast de baan …

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print