Toto Wolff supportert voor Ferrari: “Het zou mooi zijn als ze Max Verstappen hier verslaan”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff is Max Verstappen ondanks zijn tweede plaats op de grid nog steeds favoriet voor de overwinning, al supportert hij stiekem wel voor Ferrari in de hoop dat Verstappen vandaag niet wint, wat volgens Toto Wolff goed zou zijn voor de sport.

Ondanks het feit dat Max Verstappen de GP van Italië niet van op de pole zal aanvatten en zich op de startgrid in een ‘Ferrari-sandwich’ bevindt, toch is Verstappen volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff nog steeds de grote favoriet voor de overwinning.

“De lange runs van Ferrari waren spectaculair maar Max Verstappen staat er ook, zoals altijd. Ik hoop dat we tegen de heren vooraan kunnen racen en daar blijven hangen,” blikt Wolff vooruit naar de race die niet gelooft dat Mercedes kans zal maken op de overwinning. In welke mate Ferrari kans maakt valt volgens Toto Wolff echter ook af te wachten.

“Of Ferrari de goede snelheid van in de kwalificatie om kan zetten in een goede racesnelheid, dat valt nog te bekijken,” aldus Wolff. “Verstappen is volgens mij nog steeds de favoriet voor overwinning. De wagen doet het ontzettend goed en Max is tot nu toe foutloos.”

Toch zal Toto Wolff stiekem ook wat voor Ferrari supporteren. Hij gunt het de Italianen wel om uitgerekend hier Max Verstappen te verslaan en te zegevieren.

“Het zou goed zijn voor de Formule 1 als Max Verstappen het leven zuur wordt gemaakt. Als wij het niet zijn dan moet het maar een Ferrari zijn,” besluit de Mercedes-motorsportbaas.