Toto Wolff: “Toen Niki Lauda overleed was ik in shock, ik besefte niet dat hij er niet meer was”

Tijdens een interview met de officiële F1-website geeft Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff nog maar eens toe dat hij Niki Lauda enorm hard mist.


Niki Lauda overleed te midden van het F1-seizoen in 2019. Het overlijden van Lauda kwam bij iedereen van het Mercedes F1 team hard aan en in het bijzonder bij Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff.

“Nadat hij in 2019 overleed bevond ik me in een soort van shock en bleef ik gewoon doorgaan,” vertelde Toto Wolff tegenover de officiële F1-website.

“Pas aan het einde van het jaar besefte ik dat mijn goede vriend er niet meer was. Mijn reisgenootje, mijn vertrouweling was er niet meer.”

Aan het einde van het seizoen kwam bij Toto Wolff dus pas echt het besef dat Niki Lauda er niet meer was. Voor Toto Wolff was het enorm aanpassen want Lauda maakte een belangrijk deel uit van zijn leven.

“Hij maakte een ongelooflijk deel uit van mijn leven: samen gingen we met het vliegtuig naar de races, we voerden heel wat gesprekken, iedere dag dineerden we samen.”

“Hij verliet dan het circuit om vier of vijf uur en tegen acht uur kwam hij dan met zijn iPad en zei hij dat hij zich al een uur verveelde en zat te wachten.”

“Hij ging ’s morgens vroeg al naar het circuit terwijl er daar nog helemaal geen catering was. Hij hield ervan om de eerste shift op zich te nemen terwijl ik vervolgens de tweede shift werkte.”

“Ik mis hem enorm, zowel als vriend als vertrouweling,” besloot Wolff.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022