Toto Wolff: “We wisten dat een aanrijding mogelijk was maar we konden onze ogen niet geloven!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Toto Wolff hielden ze er bij Mercedes rekening mee dat het wel eens tot een aanrijding zou kunnen komen tussen Max Verstappen en Lando Norris. Die kwam er daadwerkelijk en George Russell wist in de Mercedes F1-bolide optimaal te profiteren door de race te winnen.

‘Wanneer twee honden vechten om een been, loopt de derde er mee heen’, het is een bekende uitdrukking waarmee ook Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff rekening hield tijdens de GP van Oostenrijk. Toto Wolff spreekt uit ervaring want in het befaamde F1-seizoen 2021 kwam het meermaals tot incidenten en aanrijdingen tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton.

“Ik denk dat we probeerden om zeer rationeel te zijn en we waren op weg naar de derde plaats. Dat is waartoe onze wagen in staat was en wat George eruit wist te halen. Dat zou een solide resultaat geweest zijn,” aldus Toto Wolff.

“Je ziet echter ook die twee vooraan hard tegen elkaar strijden. We wisten dat ze echt goede vrienden zijn en dat het leuk was om naar te kijken. Dat is hoe ik er op een bepaald moment naar keek. Maar vervolgens werd het harder en bitsiger, op een bepaald moment zegden we dat het mogelijk was dat ze tegen elkaar zouden rijden. En dan gebeurde het ook. We konden onze eigen ogen niet geloven.”

Toto Wolff zag in Oostenrijk ook bemoedigende resultaten en bevestiging van een algemene betere performance van Mercedes.

“Op basis van onze snelheid waren we de derde snelste. Dat was zo de voorbije drie raceweekends en het is bemoedigend om te zien dat onze opwaartse trend bevestigd werd,” aldus Toto Wolff. “Het racen gebeurt echter op zondag en soms deelden we dan in de klappen maar deze keer profiteerden we van het incident vooraan. Het is mooi om deze overwinning dit jaar op zak te hebben.”