“Deze aanrijding tussen Max Verstappen en Lando Norris was vermijdbaar”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De crash tussen Max Verstappen en Lando beroert de F1-wereld en uiteraard zijn er allerlei meningen over. Ook voormalig F1-piloot David Coulthard, nog steeds verbonden aan Red Bull, heeft zijn mening gegeven over de aanrijding.

Volgens veel F1-experten en ingewijden uit de F1-wereld is Max Verstappen de schuldige voor deze crash tussen beide rijders. Ook de stewards waren die mening toegedaan want ze gaven Verstappen een tijdstraf van tien seconden en twee strafpunten.

Voormalig F1-piloot David Coulthard is van mening dat de aanrijding tussen Verstappen en Lando Norris eraan zat te komen maar ook te vermijden was.

“Max gaat ervoor en zegt ‘Ik was aan het racen, het is hard racen’,” aldus Coulthard tegenover het Britse ‘Channel 4’. “Dit is de eerste keer dat Lando weekend na weekend echt ervaart hoe er wiel aan wiel wordt geracet. We weten hoe het was toen Lewis wiel aan wiel racete met Max.”

“Max is één van de hardste tegenstanders om tegen te racen, om hem te verslaan moet je hem evenaren. Er was het contact toen ze de bocht ingingen, verder contact toen ze door de apex gingen, allebei hadden ze een lekke band en schade.”

“Het was voor allebei een vermijdbaar contact, het kostte hen allebei een goede positie aan de finish. Dat zal zijn waarover Lando klaagt, dat tijdens de laatste fase waarin er in de bocht wordt gereden, dat Max dan naar links komt en hij zal zeggen ‘hij duwde me weg en je mag niet bewegen tijdens het remmen’. Kijk, hij heeft zeker en vast Lando naar opzij geduwd. Mocht daar een muur gestaan hebben dan waren ze allebei terug naar het midden van de baan geduwd.”