Sergio Perez toont groot gat in zijn F1-bolide: “Mijn race zat er toen eigenlijk al op”

Instagram - Sergio Perez
Instagram - Sergio Perez

Na afloop van de GP van Oostenrijk was er opnieuw veel kritiek op de performance van Sergio Perez. Ondanks zijn aanrijding finishte Max Verstappen opnieuw voor Sergio Perez die tevreden moest zijn met de zevende plaats. De Mexicaan toonde na de race echter een foto van aanzienlijke schade aan zijn wagen.

De kritiek op Sergio Perez na de race was opnieuw erg groot want als je teamgenoot ondanks een crash met een concurrent en een extra pitstop nog steeds zo’n 17 seconden en twee plaatsen voor je finisht dan stellen veel mensen zich vragen over je performance. Volgens Perez zorgde aanzienlijke schade aan zijn wagen er echter voor dat de performance van zijn F1-bolide slecht was en niet echt kon strijden tijdens de race.

Eerst was er contact met Charles Leclerc bij de start die in de sandwich werd genomen door Piastri en Perez. In bocht vier was er vervolgens nog bijkomend contact met Oscar Piastri en daardoor raakte de RB20 F1-bolide van Perez aanzienlijk beschadigd.

“Er was veel schade aan de sidepod door de aanrijding met Piastri. Vanaf dat moment ging het bergafwaarts, wat jammer is want we hadden een goede start,” aldus Perez die de schade aan zijn wagen deelde via zijn Instagram-account.

“De wagen was daarna uit balans en ik maak dan ook nog eens een fout in de pitlane. Het was gewoon een verschrikkelijke race die erg goed begon maar al erg snel hadden we totaal geen snelheid meer. De hoop om met anderen te kunnen strijden was dan ook weg.”