Toto Wolff verprutste bijna de overwinning van George Russell: “Dat was het domste dat ik ooit heb gedaan!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

George Russell slaagde er tijdens de GP van Oostenrijk in om optimaal te profiteren van de aanrijding tussen Verstappen en Russell om de race te winnen. Toch scheelde het niet veel of Toto Wolff had die overwinning verprutst.

“De snelheid voelde sterk,” blikte Russell terug op zijn race. “Het probleem dat ik had was dat Lewis me tijdens het begin van de race aanviel. Maar eenmaal ik hem opnieuw kon passeren slaagde ik erin een kloofje uit te bouwen tegenover Carlos Sainz.”

“Ik wist dat Oscar Piastri snel ging zijn en hij kwam wat uit het niets tegen het einde van de race aanzetten.”

“Op de harde bandencompound was het redelijk moeilijk voor mij. Vervolgens schreeuwde Toto in mijn oor: ‘Je kan dit winnen!’.”

“Ik crashte bijna toen hij in mijn oren aan het roepen was, zo luid was het, maar het toont de passie die we allemaal delen.”

“Het waren overduidelijk enkele moeilijke jaren voor ons maar het voelt geweldig om opnieuw helemaal bovenaan het podium te staan.”

Het scheelde dus echter niet veel of Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff had die overwinning verprutst door plots over de boordradio te roepen. Toto Wolff had immers niet gecontroleerd waar Russell zich op het circuit bevond alvorens over de boordradio iets te zeggen, laat staan te roepen.

“Dat was één van de domste dingen die ik ooit heb gedaan, dat moet ik toegeven. Ik keek helemaal niet waar hij zich bevond,” vertelde Toto Wolff tegenover ‘Sky Duitsland’. “Ik zag gewoon die twee tegen elkaar crashen. Het is de eerste keer dat me dat in twaalf jaar is overkomen. Hij was voluit aan het remmen en dat tegen 320 km/u en ik vertel hem plots dat die twee tegen elkaar hadden gereden.”

“Ik moet de volgende keer eerst nadenken.”