Andrea Stella: “De hele wereldbevolking weet dat Max Verstappen schuldig is”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na de GP van Oostenrijk kwam McLaren-teambaas Andrea Stella met enkele straffe uitspraken voor de dag over de crash tussen Max Verstappen en Lando Norris en daar wees hij mee naar het verleden.

Sinds Andrea Stella de teambaas is van McLaren heeft het team een hele stap voorwaarts gemaakt en dit jaar profileren ze zich als de grote uitdagers van Red Bull. Dat is een situatie waarin McLaren zich al lang niet meer in bevond en dat laat zich misschien soms merken aan de uitlatingen van de teambaas.

Hoewel Piastri nog een tweede plaats uit de brand sleepte in Spielberg waren het vooral de frustraties over het incident tussen Verstappen en Norris die na de race de bovenhand namen bij Stella. Norris moest immers de strijd staken na de aanrijding en Verstappen wist nog vijfde te worden en vergrootte zo zijn voorsprong in de tussenstand om het wereldkampioenschap.

Volgens de teambaas van McLaren was Verstappen duidelijk de schuldige: “Ik denk dat de hele wereldbevolking zal weten wie verantwoordelijk is, behalve een groep mensen.”

“Maar het probleem erachter is dat als je deze dingen niet aanpakt, ze eerlijk gezegd terugkomen.”

“Ze kwamen vandaag terug, omdat ze in het verleden niet goed zijn aangepakt, toen er een aantal gevechten van Lewis waren die harder bestraft hadden moeten worden.”

Door te verwijzen naar de incidenten tussen Hamilton en Verstappen in het ondertussen legendarische seizoen 2021 gooit Stella olie op het vuur en dreigt de strijd tussen McLaren en Red Bull te ontsporen, maar toch eindigt hij op een diplomatieke toon.

“We hebben zoveel respect voor Red Bull, zoveel respect voor Max, dit hoeven ze niet te doen. Het is een manier om je reputatie bijna in gevaar te brengen.”

Misschien is McLaren momenteel wel het snelste team en zijn ze dat al sinds de GP van Miami, toen ze met een aantal geslaagde updates voor de dag kwamen. Toch wisten ze slechts een race te winnen, misschien schudt de race van afgelopen weekend de troepen uit Woking wel wakker.

Lewis Hamilton en Max Verstappen crashen tijdens de GP van Italië in 2021 (Mercedes F1 team)