“Triple header is een mooie uitdaging voor Mick Schumacher en Nikita Mazepin”

Haas F1 team
Haas F1 team

Haas F1-teambaas Guenther Steiner denkt dat de ‘triple header’ die eraan komt zijn twee rijders die dit jaar debuteren in de sport, Mick Schumacher en Nikita Mazepin, onder druk zal zetten maar dat het een leerrijke ervaring zal worden. 

Dit weekend strijkt het F1-circus neer in Frankrijk waarna het meteen zal doorreizen naar Oostenrijk voor twee opeenvolgende races. Dat betekent dat er drie weekends op rij geracet zal worden en dat is niet enkel voor de teams een uitdaging maar ook voor de rijders. 

Zeker voor de debutanten in de Formule 1, zoals Nikita Mazepin en Mick Schumacher bij Haas, zal dat voor enige druk op de ketel zorgen.

“Ik denk dat elke uitdaging goed voor ze is,” zei Steiner. “Ze worden blootgesteld aan de dingen die gewoon gebeuren in de Formule 1.”

“Het is een triple header, daar kun je niets aan veranderen, daar moet je mee leren omgaan. Soms is het goed omdat er tussen de races geen tijd is voor afleiding.”

“Ze zijn allebei jong, ze hebben veel energie, en racen is wat ze willen doen. Volgens mij is dit geen slechte zaak voor hen. Ze moeten gewoon geconcentreerd blijven en we zien wel hoe goed ze dat kunnen.”

“Ik denk dat het goed voor ze is om in het eerste deel van hun carrière, niet alleen dit seizoen, blootgesteld worden aan deze druk. Ik weet zeker dat ze er heel goed mee om zullen gaan.”

Haas behaalde in Azerbeidzjan het beste resultaat van het seizoen met een dertiende en een veertiende plaats maar Steiner predikt rust en benadrukt dat het team elke kans op een goed resultaat maximaal moet proberen te benutten.

“We kennen zeker onze tekortkomingen, maar zoals we altijd hebben gezegd – we proberen altijd het beste uit elke situatie te halen, wat dat ook is,” legde Steiner uit.

“Soms moet je gewoon geduldig zijn en hard blijven werken. Je moet je focus houden, en soms is er dan aan het einde iets.”

“Het hele team was blij met de dertiende en veertiende plaats, want dat is op dit moment het beste wat we er op een goede dag uit kunnen halen.”

“Er zijn altijd kansen, je moet er alleen bij zijn als ze zich voordoen, en dat bereik je alleen door hard te werken.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2021Black Friday 2021