“Geen verrassing dat Fernando Alonso problemen ondervindt tijdens F1-comeback”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Fernando Alonso beleeft heel wat moeilijkheden tijdens zijn comeback in de Formule 1, iets dat voor Alain Prost niet geheel als een verrassing komt.

De 39-jarige Alonso erkent zelf dat zijn comeback in de Formule 1 moeilijk verloopt en dat hij heel wat aanpassingsproblemen heeft. Alonso had voorafgaand aan zijn comeback gezegd dat dit seizoen een overgangsjaar zou zijn en dat er vooral naar 2022 wordt gekeken.

Ook Alain Prost, viervoudig F1-kampioen en speciaal adviseur bij het Alpine F1 team, is niet verrast door de moeilijkheden die Alonso ervaart tijdens zijn comeback.

“Ik ben niet verrast dat hij tijd nodig heeft,” vertelt Prost tijdens de ‘F1 Nation podcast’ van deze week. “Het vraagt tijd. De simulator is goed, maar je moet je echt comfortabel voelen in je wagen.”

“Daarnaast is er ook de fysieke conditie, wat we fysiologie noemen, de maag, het volledig lichaam, je zicht, het hoofd. Vergeet ook niet dat hij een fietsongeluk heeft gehad en dat je niet weet welk effect dat kon hebben, dus ik maakte me wel wat zorgen.”

Prost ziet Alonso naar eigen zeggen wel vooruitgang boeken, iets dat we in Baku reeds zagen. Alonso finishte er immers als zesde, het beste resultaat sinds zijn comeback.

“Hij wordt echter steeds beter. Volgens mij is hij echter nog niet top. Dat weet hij zelf ook en we verwachten dat hij tijdens de Franse GP, wat een andere circuit is, beter zal presteren. Het is een breder circuit dat hij kent. We zullen zien wat het geeft maar ik ben niet verrast dat het tijd vraagt,” besluit Prost.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed