Trulli en Kovalainen vertrouwen op Lotus

De Finse rijder Heikki Kovalainen maakte voor het nieuwe seizoen een overstap naar de renstal Lotus dat in 2010 eveneens een comeback maakt binnen de sport. Kovalainen had meerdere opties maar vertrouwde het meest op Lotus.
In 2010 zal Heikki Kovalainen, net als in 2009, een waardige teamgenoot hebben want ook de Italiaanse rijder Jarno Trulli werd door Lotus in dienst genomen. Dat Trulli alle vertrouwen heeft in Mike Gascoyne wisten we al langer aangezien beide heren ooit nog samen actief waren binnen de renstal Renault. Heikki Kovalainen daarentegen moest zijn opties even grondig in overweging gaan nemen. Uiteindelijk opteerde ook hij dus voor Lotus alwaar hij in 2010 met de T127 mag racen.

“Na enkele gesprekken met Mike Gascoyne en Tony Fernandes kwam ik tot de conclusie dat Lotus voor mij de beste optie was. Ik kon voor andere teams gekozen hebben met een gevestigde waarde maar het werd al snel duidelijk dat er in Lotus meer potentieel zat. Ik ben onder de indruk van wat men mij tot nu toe al heeft laten zien en de verwachtingen zijn dus hoog”.

“Lotus bestaat uit medewerkers die zelfs vorig seizoen nog actief waren in de Formule 1. Ze brachten hun taken elders tot een einde en doen het nu bij ons geweldig. De werking binnen onze renstal loopt dus optimaal en de toekomst zal nu moeten bepalen of ik de juiste keuze heb gemaakt. Lotus staat er financieel alvast goed voor en dat komt mede door het feit dat Tony Fernandes een goed zakenman is. Ik verwacht eveneens dat mijn beste races nog gereden moeten worden en Lotus geeft mij de kans om dat aan te tonen”, aldus Heikki kovalainen.

Vervolgens sprak ook technisch directeur Mike Gascoyne de pers toe want hij is de man die in 2010 de touwtjes bij Lotus grotendeels in handen zal hebben. Na de lancering van de T127 was ook Gascoyne trots op het verkregen resultaat.

“Ik groeide op in het tijdperk dat Lotus in staat was voor overwinningen te gaan en om de titel te strijden. Het is bijzonder om vandaag de dag dus actief te zijn voor Lotus en daarom zie ik het als een grote uitdaging om deze renstal competitief te maken. We konden op korte tijd al veel verwezenlijken en dat komt vooral door het feit dat onze medewerkers met hart en ziel hun verantwoordelijkheden opnemen. Ik ben echt trots over het feit dat ik Lotus hier vandaag dus op dit podium mag vertegenwoordigen”, zo verklaarde Mike Gascoyne.

Tot slot wist dan ook Jarno Trulli zich nog uit te spreken over zijn gevoelens wat betreft zijn betrokkenheid binnen de renstal. De Italiaan zal er in 2010 gelukkig nog bij zijn.

“Ik moet toegeven dat dit een erg emotioneel moment voor mij is. Onze doelstelling is om Lotus in haar verdiende positie te plaatsen. Dat op zich is een grote uitdaging maar voor minder gaan we zeker niet. Ik ben helemaal klaar om aan het nieuwe seizoen te starten”, aldus Jarno Trulli.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}