Trulli rijdt voor het eerst in 2010

De Italiaanse rijder Jarno Trulli is vandaag voor het eerst achter het stuur van de Lotus T127 gekropen. Zijn inzet was goed voor maar liefst 141 ronden.
Jarno Trulli beleefde vandaag een positieve testdag op het circuit van Jerez in Spanje. De Italiaan moest gelukkig zelf niet al te hard meer op zoek gaan naar de juiste afstelling voor de wagen aangezien teamgenoten Heikki Kovalainen en Fairuz Fauzy eerder al getest hadden in de wagen.

“Ik ben absoluut tevreden over de eerste test in de wagen van Lotus. De dag is zeer goed verlopen en we konden heel wat kilometers bijeen rijden. De verkregen data zal ons opnieuw een stap in de goede richting doen zetten. De wagen voelt erg goed aan, hetzelfde geldt voor de omgeving hier”, aldus Jarno Trulli.

Verder gaf ook technisch directeur Mike Gascoyne een korte uitleg over het verloop van de laatste testdag op Jerez.

“Het was een testdag waarbij we ons concentreerden op betrouwbaarheid en racesnelheid. Jarno reed vandaag voor het eerst in onze wagen en dan ook nog meteen 141 ronden lang. Het team werkte de afgelopen nacht helemaal door om de wagen klaar te krijgen en dan is het positief wanneer alles goed kan verlopen. We konden tijdens de afgelopen twee testdagen heel wat data verzamelen met betrekking tot de afstelling van onze wagen. In Barcelona zullen we aan de laatste details werken”, aldus Mike Gascoyne.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023