Twee races op verschillende layouts in Bahrein?

De kans bestaat dat we twee F1-races in Bahrein krijgen die op twee verschillende layouts van het Bahrain International Circuit zullen plaatsvinden.


De Formule 1 is nog volop aan het puzzelen om een nieuwe F1-kalender samen te stellen. Voorlopig zijn enkel acht Europese F1-races bevestigd maar daaraan moet nog een vervolg buiten Europe gebreid worden indien men tot de vooropgestelde 15 tot 18 races wil komen.

Vandaag raakte reeds bekend dat Azerbeidzjan, Singapore en Japan niet op de nieuwe F1-kalender zullen staan. Wetende dat er ook nog enkele andere circuits hoogst onzeker zijn wordt het dus een moeilijke opdracht om aan het vooropgesteld aantal races te geraken.

Oostenrijk en Groot-Brittannië staan reeds twee keer op de kalender en het ziet er naar uit dat de Formule 1 ook twee races in Bahrein overweegt. Het Bahrain International Circuit is op het vlak van layouts zeer polyvalent en er zouden dus perfect twee F1-races met een verschillende layout kunnen plaatsvinden.

Er zou een race georganiseerd kunnen worden op een ‘normale’ layout en een tweede race op een layout die wat weg heeft van een soort oval.

“Een van de voordelen van Bahrein is dat er veel configuraties mogelijk zijn, we kunnen dus naar daar gaan en op twee verschillende banen rijden,” aldus Brawn op de officiële F1-website.

“Er is een soort oval die best uitdagend is en alle layouts van het circuit hebben een F1-licentie dus het is een mogelijkheid die we achter de hand houden.”

De races op het Bahrain International Circuit zouden eventueel op 29 november en 6 december kunnen plaatsvinden, waarna er een seizoensfinale in Abu Dhabi georganiseerd zou worden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023