Uitstel beslissing over ‘motorbevriezing’: Komt Red Bull in de problemen?

Red Bull racing wacht nog steeds op ‘witte rook’, of om het in F1-termen te zeggen ‘groen licht’, wat betreft haar plannen om de Honda F1-motorafdeling over te nemen.


Nadat Honda aankondigde om eind dit jaar afscheid te nemen van de Formule 1 moest Red Bull op zoek naar een oplossing voor haar ‘motorprobleem’. Bij Red Bull hebben ze nu uiteindelijk het plan om de motorafdeling van Honda over te nemen.

Aan dat plan zijn echter belangrijke voorwaarden verbonden. Zo wil Red Bull alleen maar de motorafdeling overnemen indien er een motorbevriezing komt, op die manier wil het de zware kosten van eventuele motorontwikkelingen vermijden. Dergelijke maatregel kan er echter alleen maar komen als Mercedes, Renault en Ferrari akkoord gaan.

Afgelopen maandag zou een meeting van de F1 Commissie, waarop de F1, FIA, teams en motorfabrikanten vertegenwoordigd zijn, duidelijkheid moeten brengen over een eventuele motorbevriezing en onder welke voorwaarden deze zou kunnen plaatsvinden.

Aanvankelijk werd verwacht dat er een akkoord zou zijn om een motorbevriezing in te voeren tot 2026, het einde van de periode met de huidige generatie F1-motoren. Mercedes, Renault en Ferrari zouden aanvankelijk akkoord zijn geweest maar volgens berichten zou op maandag gebleken zijn dat Ferrari enkel akkoord wil gaan indien de introductie van de nieuwe motoren naar voor wordt gebracht, namelijk naar 2025.

De elektronische stemming over het onderwerp werd daardoor uitgesteld naar de meeting van de F1 Commissie binnen twee weken. Bij Red Bull leidt het uitstel van de definitieve beslissing begrijpelijk tot frustratie.

“Het akkoord dat op vrijdag bestond was er op maandag plots niet meer,” aldus Red Bull-motorsportbaas Helmut Marko volgens ‘Motorsport-Magazin’. “Er volgen nu bijkomende gesprekken en onderhandelingen.”

Hoe langer een akkoord uitblijft des te problematischer voor Red Bull. Voor Red Bull is het dan ook cruciaal dat er binnen iets minder dan twee weken een definitief akkoord wordt bereikt, anders dreigt Red Bull in tijdsnood te komen wat betreft het opzetten van de infrastructuur voor haar eigen motorafdeling.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022