UPDATE: Maria De Villota stierf ten gevolge van haar ongeluk

Voormalig Mariussia-testpilote Maria De Villota is overleden door een natuurlijke oorzaak.
image
Dit is wat de autopsie heeft uitgewezen. Gisteren overheersten vraagtekens rond het overlijden van de Spaanse, maar vandaag komt daar al meer duidelijkheid over, al wordt de precieze doordsoorzaak niet vermeld.

Joaquin Lucena Romero, hoofd van de forensische dienste: “Ik kan bij deze bevestigen dat haar dood te wijten is aan natuurlijke oorzaken.” Zowel Jules Bianchi als Max Chilton zullen dit weekend rijden met de witte ster van de Spaanse op de zijspiegels, als eerbetoon aan De Villota.

UPDATE: Deze voormiddag kwam er nog een bericht van de familie van De Villota naar buiten, die bevestigt dat de doodsoorzaak rechtstreeks terug te vinden is in het zware ongeluk die ze vorig jaar kreeg tijdens een rechtelijntest voor Marussia op het oude militaire vliegveld van Duxford. Daar botste zijn in de terugkeer van haar eerste run op de laadklep van een vrachtwagen.

“Maria heeft ons in haar slaap verlaten. Een forensische arts heeft ons laten weten dat zij is komen te overlijden ten gevolge van de neurologische schade die ze in juli vorig jaar opliep.” aldus Isabel De Villota, de zus van Maria.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print