Vettel zoekt geen excuses

Sebastian Vettel moest deze ochtend voor het eerst dit seizoen de polepositie afstaan aan zijn teammaat Mark Webber.
image
De Duitser zijn KERS-systeem liet het afweten en mede daardoor kon Webber het rondje in Suzuka sneller afleggen. Toch wil Vettel zich niet verschuilen achter het euvel en geeft hij toe dat zijn teamaat sneller was.

Bij de eerste run in Q3 kreeg Vettel het probleem met het KERS in zijn wagen. Voor zijn tweede rondje kon het team dit repareren, maar zelfs dan kon de regerend wereldkampioen de tijd van Webber niet kloppen.

“Al deze morgen (tijdens de derde vrije training) hadden we een probleem, maar ik denk niet dat dat het probleem is. Ik vond mijn ritme niet echt en we hebben toch genoeg rondjes gedaan op dit circuit.” vertelde Vettel achteraf.

“Felicitaties aan Mark, hij heeft een geweldig rondje gereden. Ik ben geen fan van ‘als dit…’. Het is gebeurd en zonder dat waren we ook tweede.”

“Ik ben zeer blij. De eerste rij voor het team is een geweldige prestatie. De wagen was ook fenomenaal vandaag. We waren allemaal tot het uiterste aan het gaan en de wind maakte het ons soms lastig en als je dan aan het pushen bent maak je fouten.”

“Dat ik trager ben komt door het parcours en in mijn tweede run was ik iets terughoudender.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}