Webber heeft zijn eerste afscheidscadeau binnen

Mark Webber staat in zijn afscheidsjaar dan toch een keer op pole. De Australiër was in Japan te snel voor zijn teamgenoot en Lewis Hamilton. Voor de afscheidnemende Red Bull-rijder is dit tot nu toe de mooiste herinnering van zijn afscheidsseizoen.
image
“Het is een mooi vaarwel om hier de pole te pakken tijdens mijn laatste kans, dit is een geweldig circuit. Ik zal mijn eerste sector van vandaag nooit vergeten. Dat is waar we het allemaal voor doen, waarvoor we racen. Een echt hoogtepunt vandaag”

Over Vettel zijn problemen meldde Webber het volgende: “Je moet je kans grijpen als ze zich voordoet. Het is duidelijk dat ik me ook al een paar keer heb moeten kwalificeren zonder gelijke wapens.”

Achteraf stelden sommigen zich de vraag of Webber zijn polepostitie moest afstaan omdat hij Sergio Perez duidelijk had gehinderd toen hij uit de pits reed in Q2. Ook hier had de Australiër een antwoord op klaar.

“Hij hield zich in. Mijn ingenieur vertelde mij dat hij net zijn snelle ronde had afgewerkt en dus kon ik mij voor hem zetten. Als hij echt aan een snelle ronde bezig was, was ik aan de kant gegaan.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}