Update over Alex Zanardi: “Neurologisch beeld zeer ernstig, vrachtwagenchauffeur had niet gedronken”

Het ziekenhuis waar Alex Zanardi na zijn ongeval geopereerd werd kwam deze voormiddag met een update over de voormalig F1-piloot zijn toestand.


De 53-jarige Alex Zanardi raakte gisteren tijdens een handbike-evenement waarin geld werd ingezameld om Italië er na de coronacrisis opnieuw bovenop te helpen betrokken bij een zwaar ongeval. De Italiaan verkeerd naar verluidt nog steeds in kritieke toestand.

Tijdens een afdaling verloor Zanardi de controle over zijn handbike en sloeg hij twee keer over de kop om vervolgens op de verkeerde helft van de weg terecht te komen. Daar kwam het vervolgens tot een aanrijding met een tegemoetkomende vrachtwagen. De vrachtwagenchauffeur probeerde volgens ooggetuigen nog om Zanardi te ontwijken.

Na het ongeluk snelde zijn vrouw Daniela naar Zanardi toe om hem bij te staan, ook zijn zoon Niccolo zat in één van de volgwagens. Zanardi was bij bewustzijn en aanspreekbaar maar werd per traumahelikopter overgevlogen naar een nabijgelegen ziekenhuis waar hij geopereerd werd aan een ernstig hoofdletsel.

Het ziekenhuis liet in een mededeling deze voormiddag het volgende weten: “Zijn toestand is nog altijd zeer ernstig. De hemodynamische en metabolische parameters zijn echter stabiel. Zanardi is geïntubeerd en wordt kunstmatig beademd. Het neurologische beeld is nog altijd zeer ernstig.”

Uit een eerste onderzoek van de politie zou blijken dat de vrachtwagenchauffeur niet gedronken had. De politie liet tevens weten dat het onderzoeken van de vrachtwagenchauffeur standaardprocedure is.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner