Burgemeester Florence: “Zo goed als zeker een F1-race op circuit van Mugello”

Het is zo goed als zeker dat er binnenkort een F1-race op het circuit van Mugello zal plaatsvinden.


De Formule 1 is naarstig op zoek naar circuits om op een veilige manier een volwaardige F1-kalender 2020 op te stellen en af te werken. Daarbij verschuift de focus steeds meer naar ‘Europese’ circuits en zelfs circuits waarop nog nooit een F1-race plaatsvond komen daarvoor blijkbaar in aanmerking.

Mugello is zo’n circuit waarop nog nooit een F1-race heeft plaatsgevonden maar waarvan de naam steeds nadrukkelijker wordt genoemd. Voorlopig zijn er nog maar acht Europese F1-races bekend maar aan dat lijstje zou Mugello dus toegevoegd worden, net als dat ook het Portugese circuit van Portimao steeds meer een certitude lijkt.

“Het is zo goed als zeker dat we dit jaar een tweede Italiaanse F1-race organiseren,” aldus burgemeester Dario Nardella van Florence.

“Het zou echt een historisch moment zijn, niet alleen voor de autosport maar ook voor Florence. We blijven er voor duimen want we zijn nog nooit zo dicht bij een F1-race geweest.”

Een F1-race op Mugello zou ook goed nieuws voor Ferrari kunnen zijn want het zou kunnen betekenen dat Ferrari haar duizendste F1-race mogelijk in eigen land zou kunnen rijden. Eerder kreeg de Ferrari F1-bolides al SF1000 als naam, een verwijzing naar de 1000ste F1-race die Scuderia Ferrari dit jaar zou afwerken.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print