Mercedes waarschuwt concurrentie: “We komen in Oostenrijk met heel wat updates”

De concurrentie van Mercedes is nu al gewaarschuwd want de regerende wereldkampioen plant om in Oostenrijk al meteen heel wat updates te introduceren.


Mercedes verbaasde tijdens de wintertests vriend en vijand door plots met het DAS-stuursysteem op de proppen te komen. Daarnaast toonde de regerende wereldkampioen dat het nog steeds het te kloppen team is, ook al kwam ook Red Bull sterk voor de dag.

Meestal introduceren de F1-teams na enkele races een groot pakket updates maar gezien de omstandigheden van de voorbije maanden en het vooruitzicht op een ingekort F1-seizoen zetten de teams alles op alles om meteen zo sterk mogelijk voor de dag te komen.

Nadat heel wat races door het coronavirus uitgesteld of geannuleerd werden gaat op 5 juli met de GP van Oostenrijk het F1-seizoen eindelijk van start en Mercedes wil al meteen de nodige updates voor haar W11 voorzien.

“We hebben nog geen enkele race gereden maar er is wel al heel wat tijd gepasseerd sinds we de wagen voorgesteld hebben,” aldus technisch directeur James Allison in een video op het youTube-kanaal van Mercedes.

“Als je kijkt naar de wagen die we voorgesteld hebben en zich in Australië bevond dan was die ongeveer vastgelegd rond Kerstmis.”

Voorafgaand aan de verplichte sluiting van de F1-fabrieken had Mercedes al heel wat ontwikkelingen op de tekentafels liggen en die ontwikkelingen wil het nu zo snel mogelijk op haar F1-bolide introduceren.

“Er was dan heel januari, februari en maart om de wagen in de windtunnel sneller te maken alsook op de verschillende ontwerpafdelingen,” aldus Allison.

“We hadden heel wat ideeën om de wagen sneller te maken en heel wat van die ideeën bevonden zich al in de ontwerpafdeling vlak voor de sluiting van negen weken er kwam.”

“Het is nu de uitdaging om een kwartaal aan ontwikkelingen van de tekentafel naar de wagen kan gaan en dat zo snel mogelijk.”

“We hopen dan ook om heel wat van die ontwikkelingen al tijdens de eerste race in Oostenrijk te introduceren. Vervolgens zullen we doorheen het seizoen uiteraard zo veel en zo snel mogelijk moeten ontwikkelen,” besloot de technsich directeur van Mercedes.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022