Updates hebben tegengesteld effect bij Williams

Eerder wisten we jullie te vertellen dat bij Williams enkel Rubens Barrichello van updates voorzien zou worden in Barcelona. Uiteindelijk deed Nico Hulkenberg het beter zonder.
De rijder met het meest aantal punten zou bij Williams de updates voor de FW32 mogen gebruiken. Nico Hulkenberg ging tijdens de vrije trainingen nog van de baan en dat betekende uiteraard dat men bij Williams hard aan de slag moest. Uiteindelijk kwamen de updates voor Hulkenberg toch tijdig aan in Barcelona en kwalificeerde Hulkenberg zich vandaag toch nog als 13de. Teamgenoot Barrichello kwalificeerde zich slechts als 18de.

“Persoonlijk ben ik tevreden over mijn kwalificatie van vandaag. We hadden eigenlijk wel op meer gehoopt dan een 13de startplaats voor morgen. Deze positie was het hoogst haalbare met onze wagen. In Q1 ging ik even van de baan en liep de wagen lichte schade op. Het team kon de reparatie snel uitvoeren en ik kon mijn kwalificatie zonder problemen afronden. Ik dank alle medewerkers van het team voor het geweldige inzet. Hun updates kwamen net op tijd aan”, zo verklaarde de Duitser Nico Hulkenberg.

Rubens Barrichello is van mening dat de tragere wagens hem hinderden en dat hij vooral daardoor niet verder dan Q1 kon geraken. Zijn FW32 liep bovendien ook nog eens schade op.

“Het is erg jammer dat ik niet voluit ben kunnen gaan in Q1. Ik bevond me contant in verkeer en volgens mij zal dat het hele seizoen een risico gaan vormen. Ik heb blijkbaar weinig geluk vandaag en ik ben dan ook niet tevreden over het resultaat. Mijn wagen liep ook nog eens schade op nadat andere wagens stenen omhoog gooiden. We zullen de wagen dus moeten repareren”, aldus de Braziliaan Rubens Barrichello.

a:1:{s:9:”file_name”;s:26:”hulkenberg_melbourne_1.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}