Uralkali eist ‘volledige terugbetaling’ door het Haas F1 team

Haas F1 team
Haas F1 team

Het Russische Uralkali, tot voor kort titelsponsor van het Haas F1 team, eist omwille van de stopzetting van de overeenkomst met het team een volledige terugbetaling van haar sponsoring.

Omwille van de inval van Rusland in Oekraïne zette het Haas F1 team eind vorige week de samenwerking met zowel Nikita Mazepin alsook sponsor Uralkali stop. Mazepin werd als Russische rijder financieel geruggesteund door Uralkali, het bedrijf dat door zijn vader werd geleid.

In een statement laat Uralkali vandaag echter weten dat het om haar eigen belangen te vrijwaren een procedure wil starten. Uralkali heeft naar verluidt het grootste deel van het overeengekomen bedrag voor de sponsoring dit jaar reeds overgeschreven naar het Haas F1 team.

Volgens Uralkali komt het Haas F1 team haar verplichtingen niet na en daarom eist het een terugbetaling van de gelden. De gelden zullen volgens Uralkali vervolgens gebruikt worden voor de ‘We Compete As One’ campagne die atleten zal steunen die omwille van ‘politieke beslissingen’ of simpelweg omwille van hun ‘paspoort’ niet kunnen deelnemen.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022