Nicolas Latifi vecht terug na doodsbedreigingen terug: Ambassadeur van Cybersmile Foundation

Cybersmile Foundation - Williams
Cybersmile Foundation - Williams

De Canadees Nicolas Latifi kreeg na de veelbesproken seizoensfinale in Abu Dhabi eind vorig jaar af te rekenen met doodsbedreigingen. Latifi zet die negatieve ervaring nu echter om in iets positief.

Met nog enkele ronden te gaan crashte Latifi tijdens de GP van Abu Dhabi toen hij Mick Schumacher probeerde in te halen. De Canadees lag zo mee aan de basis van een safety car-fase en knotsgekke ontknoping van het F1-seizoen.

Max Verstappen maakte van de safety car-fase immers gebruik om een nieuw setje banden te halen, iets dat Hamilton niet deed. Dit gecombineerd met het feit dat Michael Masi de beslissing nam on de gedubbelde wagens tussen beide heren zich te laten ontdubbelen en alsnog in de laatste ronde te laten racen zorgde ervoor dat niet Hamilton maar wel Max Verstappen kampioen werd.

Heel wat zogenaamde ‘fans’ stuurden Nicholas Latifi vervolgens via de sociale media haatreacties. Daar zaten zelfs doodsbedreigingen bij, iets waarover Latifi zelfs nog een emotionele getuigenis deed. De Canadees maakt van die negatieve ervaring nu gebruik om zich in te zetten tegen haat en pesten want hij wordt ambassadeur van de Cybersmile Foundation.

“Ik heb van de winterstop gebruik gemaakt om meer te weten te komen over de omvang van het probleem en om een manier te bedenken om mijn eigen ervaringen na de GP van Abu Dhabi in iets positiefs om te zetten,” aldus Latifi op zijn website.

“Ik ben blij dat ik kan vertellen dat ik ga samenwerken met Cybersmile om hun waardevolle werk te steunen en te helpen hun boodschappen over te brengen aan de internationale fans van de Formule 1.”

“Voor mij is dit iets dat moet veranderen en ik ben vastbesloten om al het mogelijke te doen om te helpen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print