Vader Sergio Perez haalt uit naar Red Bull: “Alles is rond Max Verstappen gebouwd”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Antonio Perez, vader van Red Bull-rijder Sergio Perez, laat optekenen dat alles in het team van Red Bull gebouwd is rond Max Verstappen.

Als alles goed gaat is Max Verstappen op weg naar een derde wereldtitel op rij en die kan hij bij de volgende race in Qatar veiligstellen. Zijn teamgenoot Sergio Perez begon het seizoen ook goed en even leek het erop dat Verstappen een kwaaie klant aan de Mexicaan zou gaan hebben maar na vier races deemsterde Perez helemaal weg.

Sinds de GP van Miami is het al Max Verstappen wat de klok slaat, de Nederlander wist maar liefst tien races op rij te winnen, terwijl Perez er niet meer aan te pas kwam. Als we de vader van Perez mogen geloven ligt dat vooral aan het feit dat de bolide van Red Bull helemaal naar de rijstijl van Max Verstappen gebouwd is.

De rijstijlen van de twee Red Bull-rijders liggen ver uit elkaar maar desondanks bezet Sergio Perez toch nog de tweede plaats in de tussenstand om het wereldkampioenschap. Hij heeft ook nog een contract voor volgend seizoen maar verder dan dat lijkt de toekomst van de Mexicaan onzeker te zijn bij de Oostenrijkse formatie.

Toch gelooft Perez Senior dat Red Bull zijn zoon graag wil behouden voor zijn marketingwaarde. 

“Checo staat tweede in het kampioenschap en dat is precies de positie waarvoor hij is aangenomen bij Red Bull. Er is maar ruimte voor één wereldkampioen.”

“Hij heeft veel fans over de hele wereld en is de enige coureur uit Latijns-Amerika. Elk merk ter wereld zou blij met hem zijn.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023