Vader Sirotkin: “Sergey is op elk vlak beter dan Kubica”

Sirotkin Senior laat weten dat zijn zoon zijn zitje bij Williams enkel en alleen te danken heeft aan het feit dat hij op alle vlakken sterker was dan zijn grootste concurrent Robert Kubica.

Sergey Sirotkin was de iets wat verrassende kandidaat om teamgenoot te worden van Lance Stroll in 2018. De jonge Rus presteerde boven de verwachtingen en haalde het van uitdager Robert Kubica tijdens einde-seizoenstesten in Abu Dhabi.

Oleg Sirotkin vindt dat de beslissing van Williams een perfect beeld schept van de kwaliteiten en prestaties van zijn zoon.

“Sergey was sterker in zowel het test-, kwalificatie- als racegedeelte van de test,” vertelt hij tegen het “Tass persagentschap. “Hij heeft ook zijn kennis getoond tijdens het simulatorwerk. Hij geeft technische feedback van een hoger niveau dan elke andere jonge rijder die hem voorging.”

Met Lance Stroll en Sergey Sirotkin heeft Williams een piepjong rijdersduo, het jongste in de veertigjarige geschiedenis van de renstal. Hier en daar rijzen er vragen of de twee jongelingen wel klaar zijn om een competitief seizoen af te leveren.

“Het doel voor dit jaar is vast te houden aan de vijfde plaats in het WK want de situatie is ingewikkelder geworden,” aldus Sirotkin Senior.

“McLaren zal met Renault-motoren rijden en ze hebben daar de voorbije jaren altijd al één van de sterkste chassis van de grid gehad. De fabrieksformatie van Renault heeft nu al twee jaar tijd gehad om zich voor te bereiden en ze worden alsmaar sneller. De uitdagers worden dus Force India, Renault en McLaren.”

“Ik denk dat er nog heel wat potentieel zit om te groeien bij Williams. Het klopt dat de rijders nu erg jong zijn maar binnen een jaar of twee zullen ze nog sterker zijn,” besluit vader Sirotkin.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer