“Gasly en Hartley zullen komend seizoen schitteren bij Toro Rosso”

Volgens Toro Rosso-teambaas Franz Tost mogen we komend seizoen erg veel verwachten van Pierre Gasly en Brendon Hartley.

“Ik ben meer dan tevreden met beide rijders,” zei Franz Tost tegenover ‘RACER’. “Ik denk dat ze erg veel potentieel hebben.”

“Indien we hen als team een goede en competitieve wagen geven dan zullen ze er staan. Ik ben er van overtuigd.”

Gasly en Hartley maakten tijdens de tweede helft van het seizoen plots hun F1-debuut bij Toro Rosso. Geen van beide rijders slaagde erin om in de punten te finishen maar dat kwam volgens Tost niet als een verrassing.

“Het is altijd erg moeilijk om tijdens het seizoen in te vallen,” aldus Tost. “Al de andere rijders hebben er duizenden kilometers in hun wagen opzitten, ze zijn het gewoon om met hun wagen te rijden, kennen het team enzovoort.”

“Voor Gasly en Hartley was het als nieuwkomers redelijk moeilijk. Het was een moeilijke periode voor hen om in het team te komen. Onze wagen was niet zo competitief als tijdens het begin van het seizoen.”

Volgens Tost zal hun invalbeurt van eind vorig seizoen een positief effect hebben op de prestaties van Gasly en Hartley tijdens het komende F1-seizoen.

“Het was erg belangrijk voor beide rijders om aan het einde van het seizoen enkele races te rijden,” blikt de teambaas van Toro Rosso terug. “Ze beseffen nu wat ze komend seizoen kunnen verwachten en ze beseffen ook waaraan ze zelf moeten werken.”

“Beide rijders zijn echter enorm snel,” besloot Tost.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print