Valencia heeft dezelfde karakteristieken als Hockenheim

Volgende week strijkt het Formule 1 circus neer op een nieuw locatie, Valencia, voor de Grote Prijs van Europa. Het stratencircuit in de haven van Valencia staat voor het eerst op de F1-kalender en de teams zijn dan ook druk bezig met het bepalen van de eigenschappen van de baan en de mogelijke afstellingen voor de wagen.

Bij Mclaren denkt men te weten dat het stratencircuit dezelfde karakteristieken heeft als het circuit van Hockenheim, waar dit seizoen de Grote Prijs van Duitsland doorging.

"Volgens onze simulaties hebben we dezelfde downforce nodig als in Hockenheim. We moeten ter plaatsen nog zien of het iets meer of iets minder wordt. Voor het afstellen van de wagen moeten we ook onthouden dat het circuit, net als in Monaco, nog erg vuil zal liggen op de eerste dag. Daardoor moet je opletten dat je niet te overhaast gaat reageren."

In tegenstelling tot het stratencircuit van Monte Carlo zal er in Valencia wel wat meer gas gegeven worden. Het circuit bestaat uit 25 bochten en de maximulsnelheid zal over de 320 km/u gaan liggen.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer