Valtteri Bottas bereidt zich met koffie en gin voor op zijn leven na de Formule 1

Valtteri Bottas Kahiwa Coffee Roastery
Valtteri Bottas Kahiwa Coffee Roastery

De Fin Valtteri Bottas bevindt zich hoegenaamd niet meer in de beginfase van zijn F1-carrière. Bottas lijkt aan zijn laatste jaren in de Formule 1 bezig maar ook daarnaast zit hij niet stil. Net als verschillende andere sporters heeft ook Bottas geïnvesteerd in activiteiten naast de F1.

Doorheen de jaren heeft Valtteri Bottas verschillende investeringen gedaan die hem een ‘zorgeloze oude dag’ na zijn F1-carrière moeten bezorgen. Bottas investeerde niet alleen in vastgoed maar ook in de Kahiwa Coffee Roastery in zijn thuisland Finland en hij ging ook een samenwerking aan met het ginmerk ‘Oath Gin‘.

Volgens Bottas draait het bij hem echter om meer dan alleen een financieel belang, het zorgt volgens Bottas ook voor ‘afleiding’ naast de raceweekends en zijn activiteiten in de Formule 1. Mentaal zorgt het volgens Bottas voor een soort ‘reset’.

“Voor mij is het belangrijk,” vertelde Bottas onlangs in Australië. “Ik voel me opgefrist wanneer ik naar een raceweekend kom.”

“De voorbije dagen was ik aan mijn gin label aan het werken en nu ik dan terug hier ben voor een raceweekend dan vind ik het cool om opnieuw te kunnen racen. Het werkt voor mij.”

Ondanks de erg drukke F1-kalender, de vele raceweekends, trainingen en activiteiten voor sponsors en partners vindt Bottas dus toch de tijd om eraan te werken en dat verbaast veel mensen.

“Heel vaak vragen ze mij hoe ik er tijd voor kan vrijmaken. Maar er zijn weekends waarin we niet moeten racen, of weken waarin we het iets minder druk hebben. maar zelfs wanneer er dagen in de simulator of met sponsors zijn, dan nog heb je ’s avonds vrije tijd. Voor mij is het belangrijk om dan op dat moment de switch te kunnen maken.”

Bottas zijn investeringen zijn er bovendien niet alleen voor nu, wanneer zijn F1-carrière nog bezig is, maar ook voor de periode daarna.

“Ik denk dat ik enkele jaren geleden in verschillende dingen ben beginnen investeren omdat ik het belangrijk vond om ook andere dingen en passie te hebben na je carrière,” aldus Bottas. “Wanneer je uit de Formule 1 bent en je hebt niets anders om mee bezig te zijn dan zal je een ongemakkelijke periode meemaken. Het is dan goed om iets te hebben waarmee je bezig kan zijn.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print