“Valtteri Bottas bevindt zich bij Mercedes in een oncomfortabele situatie”

Mercedes-motorsportbaas laat weten en beseft dat Valtteri Bottas niet in een makkelijke situatie verkeert bij Mercedes, oncomfortabel zelfs.

Na het plotse vertrek van Nico Rosberg moest Mercedes halsoverkop op zoek naar een vervanger voor de Duitser. Na weken van speculaties werd Valtteri Bottas bevestigd als nieuwe teamgenoot van Lewis Hamilton.

De Fin kreeg echter maar een contract voor één seizoen. Mercedes wou op die manier al haar opties openhouden met betrekking tot 2018. Er zijn immers heel wat rijders waarvan het contract eind dit seizoen afloopt, waaronder dat van rijders zoals Sebastian Vettel en Fernando Alonso.

Van zodra Bottas werd bevestigd als tweede rijder bij Mercedes werd er al meteen druk gespeculeerd of Bottas ook in 2018 al dan niet nog voor Mercedes zou rijden. Aangezien Mercedes niet geneigd is om haar rijdersduo voor 2018 snel te bevestigen zullen die speculaties nog wel enige tijd aanhouden

Bottas zal ondanks zijn goede prestaties, waaronder zijn allereerste F1-overwinning tijdens de GP van Rusland, dus nog even moeten wachten alvorens duidelijkheid te verkrijgen over zijn F1-toekomst. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff beseft dat dit voor Bottas een erg oncomfortabele situatie is.

“Uiteraard is dit een oncomfortabele situatie, eentje met heel wat druk,” aldus Wolff. “Wanneer we besloten om Valtteri een aanbod te doen wist hij dat we in 2017 onze tijd zouden nemen om een beslissing te nemen voor het seizoen nadien. De rijdersmarkt voor 2018 ligt immers redelijk open, nog meer open zelfs na 2018 en 2019.”

“Dat is ook de reden waarom we ons niet zullen overhaasten bij het nemen van een beslissing. We zullen met hem blijven samenwerken en zien hoe alles verloopt. Over het algemeen heeft hij het al erg goed gedaan,” verduidelijkt Toto Wolff. “Hij werd pas erg laat gecontacteerd en rijdt tegen één van de beste F1-piloten die ook nog eens voor het vijfde jaar op rijd voor het team rijdt. Hij behaalde al een polepositie en won op een dominante wijze de race in Sochi. Bovendien heeft hij ook al heel wat moeilijke races gekend.”

Toto Wolff en Mercedes zijn over het algemeen dan ook zeer tevreden over wat Bottas tot dusver heeft weten te presteren.

“Over het algemeen zijn zijn prestaties op de baan en de manier waarop hij zich integreerde in het team zeer positief,” besluit Toto Wolff.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022