Jean Todt wil startgrid van de F1 uitbreiden naar twaalf teams

FIA-president Jean Todt hoopt de startgrid van de Formule 1 weldra te kunnen uitbreiden van tien naar twaalf teams.

In 2012 stonden er nog twaalf teams en vierentwintig wagens op de startgrid. HRT, Caterham en Manor Racing verdwenen echter achtereenvolgens van de startgrid.

Vorig jaar kwam het Amerikaanse Haas F1 team erbij maar na het verdwijnen van Manor Racing werd de F1-startgrid begin dit jaar opnieuw herleid naar slechts tien teams, wat erin resulteerde dat er nog maar twintig wagens op de startgrid staan.

Net als de fans vindt ook FIA-president Jean Todt dat dit veel te weinig is. Todt hoopt dan ook dat hij de startgrid van de Formule 1 opnieuw kan uitbreiden naar twaalf teams, zo laat hij weten tegenover ‘GPUpdate’.

“We hebben nu tien teams, het idee is om er twaalf te krijgen”, aldus Todt. “Als de tijd daarvoor gekomen is, zetten we een tender uit. Als één of twee sterke nieuwkomers zich aandienen, kan dat al mogelijk zijn.”

“Als een team interesse toont lopen we de aanvraag na. Betreft het een grote fabrikant, dan is het relatief eenvoudig. Bij privateers moet je iets voorzichtiger zijn. Maar als de belangstelling oprecht is en het team goede mensen aan boord heeft, zoals bij Haas bijvoorbeeld het geval was, schrijven we een tender uit.”

Net als altijd waren er ook de voorbije jaren en maanden meermaals geruchten dat er enkele kandidaten zijn om een nieuw F1-team op te starten. De Volkswagen-groep met onder meer de merken Audi en Porsche wordt erg vaak in verband gebracht met een mogelijke deelname aan de Formule 1.

Onlangs waren er ook geruchten dat Chinese investeerders een F1-team op de startgrid zouden willen krijgen. Jean Todt weigert echter om in te gaan op de geruchten.

“Geruchten zijn er altijd. Maar er is belangstelling, vanuit diverse hoeken,” besloot de Fransman.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer