Wisselt Honda McLaren in voor Williams?

Een dag zonder theorie over de toekomst van McLaren-Honda is een dag niet geleefd, zo lijkt het wel. De Zwitserse krant “Blick” komt met een interessante theorie op de proppen.

Brengt Williams soelaas in de verzuurde relatie tussen McLaren en zijn Japanse motorpartner Honda? Volgens Roger Benoit, F1-verslaggever bij de Zwitserse krant “Blick”, bekijkt Williams de mogelijkheid om haar samenwerking met Mercedes stop te zetten om zo het fabrieksteam van Honda te worden.

Als gevolg daarvan zou Mercedes plaats hebben voor een nieuwe klant en dat zou dan McLaren kunnen worden. Het lijkt allemaal mooi in theorie maar de hamvraag in deze kwestie is eigenlijk: wil Mercedes wel motoren leveren aan een team met het potentieel en de financiële slagkracht van McLaren?

Voor Sauber zal er volgens Benoit niets veranderen als Williams het fabrieksteam van de Japanners wordt, zij blijven sowieso Honda’s tweede team.

Ondertussen werden Mclaren-CEO, Zak Brown, en teambaas Eric Boullier samen gespot in Le Mans. Brown was officieel in Le Mans bij zijn eigen renstal, United Autosports, dat deelnam in de LMP2-klasse van de 24 uren. Zoals gebruikelijk kwam de geruchtenmolen snel op gang en werd er gespeculeerd dat de twee McLaren bobo’s in Le Mans waren om de mogelijkheid te bekijken om een project met McLaren in de 24 uren op te zetten waar ook Fernando Alonso deel zou van uitmaken.

“We zijn een groot technologisch bedrijf,” vertelt Boullier. “Waarom zouden we onze diensten niet ter beschikking kunnen stellen van deelnemers aan deze race? We hoeven daarom niet noodzakelijk zelf deel te nemen.”

Er werd ook gefluisterd dat Brown en Boullier in Le Mans waren omdat ze geïnteresseerd zouden zijn in een samenwerking met Porsche.

Claire Williams heeft laten weten dat er nog geen contacten geweest zijn tussen haar team en Honda.

“We hebben in het verleden wel fantastisch met hen samengewerkt maar we hebben nog niet gesproken,” aldus Williams. “Het is alleszins niet zo dat we al een persbericht klaar hebben dat zegt dat we vanaf 2018 gaan samenwerken, we hebben nog niet gesproken.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer