“Valtteri Bottas en Mercedes bereiken akkoord over nieuw contract”

Volgens de Italiaanse tak van ‘Motorsport.com’ hebben Mercedes en Valtteri Bottas een akkoord bereikt over een contractverlenging.


Bottas zou een contractverlenging voor 2021 krijgen en dus ook volgend jaar nog voor het Mercedes F1 team racen. Geheel verrassend komt dergelijk nieuws niet want vorige week had Daimler CEO Ola Kallenius reeds laten verstaan dat Mercedes met haar “twee jongens” wil doorgaan volgend jaar.

Het contract op zich zou volgens de Italiaanse versie van ‘Motorsport.com’ nog wel ondertekend moeten worden, op een officiële bevestiging van de contractverlenging is het dan ook nog even wachten.

Indien Bottas zijn contract inderdaad verlengd wordt lijkt Sebastian Vettel definitief geen aanspraak te kunnen maken op een racezitje bij Mercedes. Naar alle waarschijnlijkheid zal immers ook Lewis Hamilton zijn contract verlengd worden.

Ook George Russell hoopte ongetwijfeld om eventueel de overstap naar Mercedes te kunnen maken maar Mercedes lijkt met Bottas voor stabiliteit te willen gaan. De Fin staat momenteel aan de leiding van het kampioenschap en kende een sterke start van het nieuwe F1-seizoen 2020.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}